HTML

Hirdetés

Olcsó és gyors ételek -

Ha nincs kedved mindig ugyanazt enni újra és újra. Gyorsan elkészíthető ételek bárki számára, és nem is drágán.

Friss topikok

Linkblog

Blogajánló

Chilis Bab

2012.06.02. 10:46 robika8813

 Egy nagyon egyszerű , gyorsan elkészíthető étel. Úgy hiszem mindenkinek ízlene.

Hozzávalók: fél kg darált lapocka
                  2 konzerv bonduell mexikói bab 
                  fél fej hagyma

Elkészítés: A hagymát megdinsztelem kevés olajon, megpörkölöm kissé a darált húst, sózom borsozom, esetleg szórok rá kevés kis pirospaprikát, ha szeretik csípősen, mehet bele kevés " macskapöcse" . Ezután rá a két konzerv bab. Hagyjuk rottyanni egyet, 10 percig főzzük, és kész is van.

Gyors és telítő. Aztán vigyázni a gázokkal.:)

Jó étvágyat

Szólj hozzá!

Címkék: egytál bab chili csípős babos

Tejfölös bableves

2012.05.21. 19:27 robika8813

Ez az olcsó leves gyorsan elkészíthető, nem sok hozzáértést igényel így kezdőknek is örömmel ajánlom.

10 dkg fehér hosszúkás babot beáztatunk kb. fél órára. Egy max. 1 literes fazekat félig teszünk vízzel, beletesszük a babot, egy kevés sót és egy kis kávéskanál szódabikarbónát. Amikor kezd a héja lejönni, akkor habarékot és egy kis gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk bele.

Habarék: 3 evőkanál lisztet kevés vízzel elkeverünk. Beleteszünk 2 dl tejfölt, majd még vizet. Ne legyen túl híg. Lassú tűz mellett behabarjuk a levest. 

Szólj hozzá!

Rántott gomba

2010.04.04. 11:05 robika8813

Sokan szeretik a gombát, sokan nem. Én abba a táborba tartozom, aki minden módon megeszem a gombát. Legyen az rántva , sütve, pörköltnek, tojásrántottába.
 

A gomba egyik elkészítésénem módja , ha panírozzuk és kirántjuk. Én nagyon szeretem, és mivel egy ismerősnél egyszerre sok gomba termett le, így hát úgy gondoltam veszek belőle többet és elkészítem így vagy úgy.

A rántott gomba elkészítése nagyon egyszerű, és nem igényel nagy tudást.A gombafejeket alaposan meg mossuk majd egy lábos forrásban lévő vízbe beletesszük és 5 percig főzzük. Kivesszük őket és félretesszők. Eközbe előkészülünk a panírozáshoz, liszt , tojás, zsemlemorzsa. Szépen az összes gombával eljátszuk ezt a folyamatot, majd olajban kisütjük.

Hozzá készíthetünk, hasábkrumplit vagy rizst is. Én most rizst készítettem hozzá. Plusz mivel én úgy szeretem hogyha van hozzá tartár mártás, azt is csináltam.

Tartár: 1 pohár tejföl, majonéz, mustár, só , bors, citromlé, száraz fehér bor.

A tefölt összekeverjük két evőkanál majonézzel, egy evőkanál mustárral, egy kiskanál citromléve, és egy kis borral, majd sózzuk , borsozzuk és kész is. Egyszerű és finom.


 


 


 

 

Szólj hozzá!

Zöldség leves

2010.04.04. 10:54 robika8813

Újra egy könnyen elkészíthető leves receptjét írnom le. Nem kell hozzá sok minden , könnyen elkészíthető, és a hét bármely napjára tökéletes.

2 fő részére elég hozzá, fél fej vöröshagyma, 2 répa , 1 fehérrépa, 1 fej gomba, és egy kis zöldborsó.

A hagymát felkockázzuk, a zöldségeket julienre vágjuk(kis csíkokra). Az edényben olajat hevítünk, hagymát beletesszük, dinszteljük, majd egy kis paprikát hintünk rá. Ezután a zöldségeket beleöntjük a borsó kivételével. Megpirítjuk egy kicsit majd lisztet hintünk rá. Jól összekeverjük, hogy a liszt megpiruljon kissé , felöntjük vízzel sózzuk , borsozzuk, egy kis petrezselymet teszünk bele, majd felforraljuk. Amikor forr az egész eletesszük a borsót, 5 percet hagyjuk h főjjön, lejebb vesszük kis lángra, és még 10 percet hagyjuk az egészet főni. MAjd lehúzzuk a tűzről és kész is a leves.

Egészségetekre!
 


 

Szólj hozzá!

Csirke pörkölt

2010.04.02. 14:47 robika8813

A csirke pörköltet szerintem mindenki szereti. Ki ebből ki abból a részéből a csirkének.

Én most combból készítettem el.Nem kell hozzá sok minden, 3db csirkecomb, hagyma, só bors, pirospaprika.

Ha valaki nem szereti a bőrét , le lehet bőrözni , akár ki is lehet csontozni, de véleményem szerint a csirkepöröltnek az adja meg az izét ha az egésszet belefőzzük.

Kezdetnek megmosom a csirkecombokat, majd mivel barátnőm nem szereti a bőrét lebőrözöm és ki is csontozom, de azért belefőzöm utána.:)

Hagymár apróra vágjuk, olajat hevítünk, hagymát megdinszteljük, pirospaprikát hintünk bele, majd beletesszük a combokat. Ha a hús fehéredni kezd megsózzuk, borsozzuk , összekevejük azzal a lével amit a combok engedtek ki magukból, majd ezután felengedjük vízzel annyira hogy ellepje.Ezekután addig főzzük amíg a víz el nem forrja magát, és a hús el nem kezd leesni magától a csontról.

Ezalatt főzünk ki egy zacskós rizst.

És ha mindezzel végeztünk , tálalhatjuk is egy kis savanyúság kiséretében.
 

Szólj hozzá!

Paradicsom leves

2010.04.02. 14:40 robika8813

Arra gondoltam , hogy mivel  a legtöbb leves elkészítése sok ídőt vesz igénybe, csinálok valami gyors levest.

A paradicsom leves készítése nagyon egszerű és gyors.

Nem kell hozzá több mint egy kis liszt, paradicsom konzerv, só, bors, cukor, olaj és víz.
Ezt a levest olcsón és könnyedén el lehet készíteni.

Olajaj hevítünk egy lábosban, liszttel meghintjük, simára keverjük, vízzel felengedjük félig.Majd a paradicsom konzervet hozzáadagoljuk kevergetés közben. Cukrozzuk, sózzuk borsozzuk. Majd forralás közben  még egy kis vizet öntünk hozzá. Ha felforrt levesszük a tűzről és kész is .

10 perc alatt finom levest kaptunk kb 200 ft-ból.

Egészségetekre!
 

Szólj hozzá!

Gyros koli módra

2010.03.31. 15:46 robika8813

Egy gyors kajáláshoz tökéletesen megfelelő a gyros. Könnyen elkészíthető, laktató és finom.
Először is induljunk le a húsboltba és vegyünk úgy 30-40 dkg csirkemell filét.Ha az alapanyagokat már beszereztük akkor kezdődhet ennek az ételnek is az elkészítése.



A csirkehúst vágjuk fel csíkokra majd egy kis olajjal locsoljuk meg és fűszerezzük be, a boltban kapható gyros fűszerkeverékkel. Összekeverés után hagyjuk úgy 5-10 percet állni. Ezalatt vegyük elő a zöldségeinket. Vágjuk fel a hagymát karikákra , az uborkát karikákra majd csíkokra, a paprikát is kis csíkokra és a salátát is szeleteljük fel. Mehet bele még paradicsom is, ha van. Mire ezzel végzünk, jöhet a hús sütése. Serpenyőbe kis olaj, bele a hús, szépen megsütjük 15-20 perc alatt - közbe kevergessük. Addig egy pohár tejfölt keverjünk be egy kis saláta fűszerkeverékkel.

Közben másik serpenyőbe olaj , felforrósít ,mehet bele a hasábkrumpli.10 perc alatt ez is kész van. Tálalás: tegyük a tányérra a hasábot mellé a húst és a salátát. Salátára egy kis öntet, és már ehetjük is . Gyorsan elkészült, finom és még zöldségeket is ettünk.

Tökéletes gyors étel, és nem drága!
Egészségetekre!
 

Szólj hozzá!

Borsos tokány

2010.03.30. 14:55 robika8813


A borsos tokány eléggé elterjedt étel kis hazánkban, szerintem mindenki szereti, aki pedig nem, az probálja ki és megszereti.
Ez volt az az étel amire barátnőm azt mondta , hogy áhh ő ilyet nem, nem fog ízleni neki. Mondtam neki várd ki a végét, megcsinálom , belekóstolsz és ugyis meg fogod enni:).

Így is lett , kis savanyúsággal , hasábbal laktató és finom ebéd lehet bárki számára. Egy-másfél óra alatt el is lehet készíteni. Szinte bármilyen húsból elkészíthető, legyen az marha, sertés, borjú. Mivel úgy kezdtem hogy olcsón szerténk főzni, sertés a legmegfelelőbb.

Ha eldöntöttük induljunk le egy közeli hentesboltba, és válasszunk a sertés húsok közül.Lapocka, comb -bármelyiket választhatjuk.
Olcsó-lapocka.
Két fő részére vegyünk, kb. fél kilót belőle.
 

Kezdésnek vegyünk egy fej vöröshagymát, fél kiló hasáb krumlit, fűszereket(só, bors, paprika), olaj és a hús.A húst vágjuk fel  kb 3*1 cm -es csíkokra, a hagymát vágjuk fel apróra.

A hagymát kis olajon dinszeteljük, majd kb. egy teáskanálnyi pirospaprikát tegyünk hozzá keverjük el és jöhet bele a hús. Keverjük össze az egészet, sózzuk, borsozzuk és 2-3 gerezd fokhagymát törjünk bele.

Kevergetés mellett a hús levét gőzöljük el majd öntsük fel kis vizzel , ezt a folyamatot ismételjük meg többször , a hús mindig pirítsuk le addig amíg majdnem az összes lé elfogy alóla. Kóstolás mellett folyamatosan fűszerezzük addig amíg az ízlésünknek meg nem felel, majd  pitítsuk készre úgy hogy a végén egy jó sűrű szaftos tokányt kapjunk. Közben olajban süssük meg a krumlit, és egy kis otthoni savanyúsággal melyet édesanyánk vagy mamánk készített már ehetjük is .

 

Olcsó , ízletes és tudjuk hogy miből készült.





 

Szólj hozzá!

Alapok

2010.03.30. 14:32 robika8813

Kezdésnek nézzük meg mit vegyünk a boltba -amire bármikor szükségünk lehet.

Fűszerek:só,bors,őrölt édespaprika- ezzel a három fűszerrel már el is kezdhetünk főzni.

Napraforgó olaj-valamiben sütni is kell

Mindig legyen gyorsfagyasztott hasáb- úgyérzem ez koleszba-albérletbe mindig jól jöhet és általában mindenki szereti.

Zöldségek: először vegyünk tv paprikát, vöröshagymát, kígyó uborkát, paradicsomot.

Tojás-friss tyúk tojás

Hús-bármilyen ételt is szeretnénk elkészíteni-friss húsból tegyük.

Ha ezeket beszereztük, már kezdhetünk is a konyhában tevékenykedni.Ezzel megalapoztuk hogy pár ételt gyorsan elkészíthessünk.

 

Szólj hozzá!

Menü-STOP

2010.03.30. 14:03 robika8813

Arra gondoltam, sok sok éttermi menüzés után, hogy nem! Elég volt. Mindennap ugyanazok az ételek ugyanazok az ízek. Sőt sokszor szinte ehetetlen. Miért ne főzzünk magunknak?! Ugyanannyi pénzért én is megfőzök. Szeretek főzni , kikapcsol és még finomabb is, mint akármelyik menü.  

Bár levesekben ne nagyon gondolkodjunk, ahhoz több idő kell. De ha mindenképpen szeretnénk ott a zacskós leves. Van olyan íze mint bármelyik menü mellé kapott levesnek, vagy még finomabb is.
Nem is értem kik főzhetnek egyes konyhák ajtajai mögött. Egyszer azért szívesen benéznék és megnézném miből és hogyan főznek.
 

Lehet hogy nehéz ennyi ételt egyszerre főzni, de mégis csak ez a szakmájuk vagy NEM?
Mégis sok-sok pocsék étel kerül az asztalra. A főétel meg kész zsákba macska.
Van hogy elég ehető, de előfordul hogy még a kutyámnak se adnám oda. Miket tudnak ételnek nevezni?!

A rántott hús -atyaég - kb. csak panír, húst nehéz benne megtalálni, vagy a rakott krumpli , hát nem mondanám annak, vagy említhetném a gyros húst is , könyörgöm a gyros akkor legalább a húst ennek megfelelően ízesítenék, de sajnos ez túl nagy kérés.

Úgyhogy ezek után döntöttem úgy, hogy főzök én . Azért fél órám akad minden nap arra, hogy megfőzzek, vagy legalább valami laktatót egyek, ami nem mű és még finom is.

Ha csak egy hamburgerről is beszélek , akkor is ,nem a kitudja miből készült húst egyem benne és kitudja mennyire "friss" zöldségeket inkább megcsinálom magamnak olyanra ami ízlik is és friss is.

Tehát ezentúl azoknak, akik egyetértenek velem, azok részére egy-két étel elkészítését írnám le és talán ezzel adok egy lökést, hogy maguknak megcsinálják  és ne minden nap ugyanazt egyék.
 

Szólj hozzá!