Újra egy könnyen elkészíthető leves receptjét írnom le. Nem kell hozzá sok minden , könnyen elkészíthető, és a hét bármely napjára tökéletes.
2 fő részére elég hozzá, fél fej vöröshagyma, 2 répa , 1 fehérrépa, 1 fej gomba, és egy kis zöldborsó.
A hagymát felkockázzuk, a zöldségeket julienre vágjuk(kis csíkokra). Az edényben olajat hevítünk, hagymát beletesszük, dinszteljük, majd egy kis paprikát hintünk rá. Ezután a zöldségeket beleöntjük a borsó kivételével. Megpirítjuk egy kicsit majd lisztet hintünk rá. Jól összekeverjük, hogy a liszt megpiruljon kissé , felöntjük vízzel sózzuk , borsozzuk, egy kis petrezselymet teszünk bele, majd felforraljuk. Amikor forr az egész eletesszük a borsót, 5 percet hagyjuk h főjjön, lejebb vesszük kis lángra, és még 10 percet hagyjuk az egészet főni. MAjd lehúzzuk a tűzről és kész is a leves.
Egészségetekre!