A csirke pörköltet szerintem mindenki szereti. Ki ebből ki abból a részéből a csirkének.
Én most combból készítettem el.Nem kell hozzá sok minden, 3db csirkecomb, hagyma, só bors, pirospaprika.
Ha valaki nem szereti a bőrét , le lehet bőrözni , akár ki is lehet csontozni, de véleményem szerint a csirkepöröltnek az adja meg az izét ha az egésszet belefőzzük.
Kezdetnek megmosom a csirkecombokat, majd mivel barátnőm nem szereti a bőrét lebőrözöm és ki is csontozom, de azért belefőzöm utána.:)
Hagymár apróra vágjuk, olajat hevítünk, hagymát megdinszteljük, pirospaprikát hintünk bele, majd beletesszük a combokat. Ha a hús fehéredni kezd megsózzuk, borsozzuk , összekevejük azzal a lével amit a combok engedtek ki magukból, majd ezután felengedjük vízzel annyira hogy ellepje.Ezekután addig főzzük amíg a víz el nem forrja magát, és a hús el nem kezd leesni magától a csontról.
Ezalatt főzünk ki egy zacskós rizst.
És ha mindezzel végeztünk , tálalhatjuk is egy kis savanyúság kiséretében.