HTML

Olcsó és gyors ételek -

Ha nincs kedved mindig ugyanazt enni újra és újra. Gyorsan elkészíthető ételek bárki számára, és nem is drágán.

Friss topikok

Linkblog

Borsos tokány

2010.03.30. 14:55 robika8813


A borsos tokány eléggé elterjedt étel kis hazánkban, szerintem mindenki szereti, aki pedig nem, az probálja ki és megszereti.
Ez volt az az étel amire barátnőm azt mondta , hogy áhh ő ilyet nem, nem fog ízleni neki. Mondtam neki várd ki a végét, megcsinálom , belekóstolsz és ugyis meg fogod enni:).

Így is lett , kis savanyúsággal , hasábbal laktató és finom ebéd lehet bárki számára. Egy-másfél óra alatt el is lehet készíteni. Szinte bármilyen húsból elkészíthető, legyen az marha, sertés, borjú. Mivel úgy kezdtem hogy olcsón szerténk főzni, sertés a legmegfelelőbb.

Ha eldöntöttük induljunk le egy közeli hentesboltba, és válasszunk a sertés húsok közül.Lapocka, comb -bármelyiket választhatjuk.
Olcsó-lapocka.
Két fő részére vegyünk, kb. fél kilót belőle.
 

Kezdésnek vegyünk egy fej vöröshagymát, fél kiló hasáb krumlit, fűszereket(só, bors, paprika), olaj és a hús.A húst vágjuk fel  kb 3*1 cm -es csíkokra, a hagymát vágjuk fel apróra.

A hagymát kis olajon dinszeteljük, majd kb. egy teáskanálnyi pirospaprikát tegyünk hozzá keverjük el és jöhet bele a hús. Keverjük össze az egészet, sózzuk, borsozzuk és 2-3 gerezd fokhagymát törjünk bele.

Kevergetés mellett a hús levét gőzöljük el majd öntsük fel kis vizzel , ezt a folyamatot ismételjük meg többször , a hús mindig pirítsuk le addig amíg majdnem az összes lé elfogy alóla. Kóstolás mellett folyamatosan fűszerezzük addig amíg az ízlésünknek meg nem felel, majd  pitítsuk készre úgy hogy a végén egy jó sűrű szaftos tokányt kapjunk. Közben olajban süssük meg a krumlit, és egy kis otthoni savanyúsággal melyet édesanyánk vagy mamánk készített már ehetjük is .

 

Olcsó , ízletes és tudjuk hogy miből készült.





 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koleszkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr351880894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása